PILATES FÖR RYTTARE

HÖGEFFEKTIV TRÄNING FÖR RYTTARE


  

Förbättra din sits, balans och medvetenhet i ridningen 

genom att öka din balans, kroppskontroll och fokus. 

Hitta ditt inre lugn och förbättra din förmåga till att

kommunicera med hästen. 


 

Som ryttare behöver du vara stark i din inre bålmuskulatur för att vara stabil i sitsen. Du behöver också vara rörlig och flexibel i dina leder för att kunna vara följsam i hästens rörelser. Utifrån en stark kärnmuskulatur tillsammans med rörliga leder kan du lättare komma i balans på hästen. Du får då också lättare att utveckla din kroppskontroll och din förmåga att kommunicera med små signaler och din ridning blir mer avspänd och harmonisk.

Att träna Pilates för Ryttare har visat sig vara en oslagbar metod för att uppnå detta. 
Pilatesträning syftar till att återställa kroppens naturliga balans genom att bli mer rörlig och stärka de muskler som ger dig en naturligt bra kroppshållning. En naturligt balanserad kroppshållning och en rörlig kropp ger dig bästa förutsättningarna för din sits.

Genom träningen lär du dig hur du får kontroll på din kropp, din känsla och medvetenhet ökar för obalanser i din kropp/sits och och du får lättare att avgöra om det är du eller hästen som inte jobbar liksidigt.

 

Träningen är helt utan redskap (inga bollar) med långsamma fokuserade rörelser som ökar din kroppskontroll. Övningarna stärker din bålmuskulatur och förlänger dina muskler så att du blir smidig och ökar din rörlighet succesivt.

 

Alla rörelserna är anpassade till ryttare och efter varje träningspass får du ytterligare tips för din sits och din ridning.

 

Här kan du läsa om aktuella kurser >>

 

 Anmäl och frågor till info@horsesforlife.se eller

telefon 070-776 34 68 Charlotte Almö. Läs mer på www.horsesforlife.se