UTBILDNING OCH COACHING FÖR RYTTARE

 

 


UTBILDNING OCH COACHING FÖR RYTTARE 


 

Jag hjälper dig utveckla förtroendet mellan dig och din häst. Bli medveten om vad och varför något inte fungerar i er kommunikation och lär dig bli tydlig med små signaler både från din sits och på marken.

 


 

 

Vill du ha hjälp med att komma vidare i din ridning? Har du tappat bort den härliga känslan av passion och glädje när du är med din häst? Har det uppstått något problem som uppkommer i en speciell situation eller när du ska tävla med din häst? 
Du är varmt välkommen att kontakta mig. 

 

FOKUSOMRÅDEN

Jag arbetar med fyra fokusområden som du kan läsa mer om längre ner på sidan:

 

Ryttarens sits, Kommunikation, Ridrädsla och Prestation. 

Erbjuder privata sessioner, ridning privat och i grupp i grupp, föreläsningar och workshops.

 

 

 


 KONTAKT:  CHARLOTTE ALMÖ

charlotte@horsesforlife.se    

070-776 34 68


 

 

 


 DIN SITS I BALANS

 BALANSERAD RIDNING FÖR DIN OCH DIN HÄSTS HÅLLBARHET


 

Det är mycket vanligt med problem med sitsen som påverkar ridningen. Många kämpar i flera år för att förändra utan att komma tillrätta med orsakerna. Har du stelheter, spänningar, obalanser eller dåligt kroppskontroll är det svårt att vara följsam och uppnå en effektiv och avspänd ridning.

Det är lättare än du tror att göra bestående förändringar med din sits och uppnå en balanserad, avspänd och effektiv sits där du kan rida med små hjälper. Genom personligt anpassade tekniker kan du skapa förändringar i din sits du inte trodde var möjligt, detta har jag upplevt gång på gång med de ryttare jag jobbat med genom åren.

Läs mer här >>

 

 


KOMMUNIKATION


 

Blir det ofta missförstånd mellan dig och din häst? Vill din häst inte samarbeta med dig? Känns det som om ni bråkar och du går ofta hem med en klump i magen av besvikelse för att inte nå fram?
Ofta handlar det om en omedveten otydlighet hos dig där hästen inte förstår vad du menar. Genom att bli medveten om både vad du gör och inte gör kan du och din häst utveckla samförstånd och vänskap som blir grunden till allt ni gör vidare, med en kommunikation som hästen förstår.

Läs mer här >>


 


RIDRÄDSLA


 

Du är långt ifrån ensam-rädslan och osäkerheten delar du med många, oavsett nivå och erfarenhet. Rädslan kan vara förlamande och begränsa oss och till slut få oss att tappa lusten helt till hästarna och ridningen. Det var kanske en speciell händelse eller så kom den smygande eller har den kanske alltid funnits där.

Oavsett vilket finns det beprövad hjälp för att komma vidare framåt och bli fri från det som håller dig tillbaka, och du kan leva ditt häst och ryttarliv fullt ut som du tänker dig och i glädje!

Läs mer här >>

 

 


PRESTATION


 

Prestation är inte bara tävling. Vi vill ju alltid kunna göra vårt bästa men ibland når vi inte vår egen förmåga. Hur kan du nå dina mål? Vad är orsaken när det inte fungerar? Varför fungerar det på träning men inte på tävling? 

Du kan lära dig att öka din förmåga att prestera i alla situationer, höja din förmåga och vara närvarande och fokuserad. Vi jobbar med planering, upplägg, målsättningar för att uppnå dina mål.

Läs mer här >>


RYTTARCOACH CHARLOTTE ALMÖ


 

Jag har sedan 2006 utbildningar med respekt för ryttare och häst, individuell träning och coaching, föredrag, workshop, kurser och enskild handledning i ryttarens sits, ridrädsla, prestation och kommunikation mellan ryttaren och hästen.


Hippologexamen med specialintresse för ryttarens sits, Cert coach kommunikativt ledarskap och personlig utveckling med specialkompetens idrottspsykologi, andningscoach samt 20 års erfarenhet som instruktör i Pilates och kroppsbalanserande tekniker.

 


 


 

Förtroende, balans, harmoni, förståelse, kommunikation, känsla,

samarbete, gemenskap och tydlighet

- Ledorden när vi utbildar och tränar hästar för att vi ska kunna

uppnå förmågan att behålla och vidareutveckla en häst som av

naturen är stolt, stark, balanserad, energisk, kraftfull och

med en själ som är för evigt fri.

Charlotte Almö

Horses for Life

 


 

 

KONTAKT: Charlotte Almö

charlotte@horsesforlife.se    

070-776 34 68