SITSEN


 

 

Är du osäker på om det är du eller hästen som är sned?

Känner du dig stel och osmidig?

Har du svårt att sitta ner i trav?

Viker du dig i midjan vid skänkelvikning eller vid volter?

Guppar ditt huvud upp och ner när du sitter ner i trav eller galopp?

Lägger du omkull ena handen eller båda när du rider?

Blir du trött i ryggen och tappar hållningen när du ridit en stund?

Får du spänningar runt axlar och blir trött i armarna när du rider eller efter du ridit?Detta är några exempel och listan kan göras väldigt lång. Felaktigheter och obalanser i din kroppshållning ger sitsproblem som tar av din egen och hästens energi och fokus. Det försämrar er prestation, hästens hållbarhet försämras och det kan vara svårt att avgöra om snedheterna finns i din sits eller hos hästen. Vid en genomgång och analys av din sits får du svar på de här frågorna.
Vid första träffen samtalar vi om det du upplever i ridningen. Jag analyserar din kroppshållning både avsuttet och under ridning för att hitta de obalanser som är grundorsaken till dina problem. Vi arbetar sedan fram personliga övningar för att öka din medvetenhet och framgångsrikt öka din balans och utveckla din ridning. Förutom balans i din sits kommer det ge dig ökad smidighet, styrka, kroppskontroll och följsamhet.

 

 

 

 

Charlotte Almö har lång erfarenhet av att framgångsrikt vägleda ryttare till en följsam och balanserad sits i sitt arbete med kroppshållning och som ryttarcoach. Har mångårig erfarenhet som ridinstruktör, ryttare, Hippologexamen från Flyinge, specialintresse för ryttarens sits och är även Pilatesinstruktör med fokus på kroppshållning och kroppen i balans under rörelse. Innehar Cert i Kommunikativt ledarskap och är utbildad coach med specialkompetens idrottspsykologi.


 

Mejl: info@horsesforlife.se eller tel: 070-776 34 68  

 

PILATES FÖR RYTTARE KURSER LÄS MER HÄR

 

 Utbildningsfilmer för ryttare 

RYTTARENS SITS