VAD BEHÖVER DU? Med personlig erfarenhet av att övervinna stark rädsla som uppkommit efter mina olyckor (se Bakgrund) har det gett mig insikten att det går att komma förbi och ta kontroll över olika sorters rädsla och begränsningar som påverkar vårt liv tillsammans med våra hästar. Tillsammans med studier i personlig utveckling, idrottspsykologi och idrottscoaching samt kroppsmedvenhet har jag fördjupat mina kunskaper och förståelse för vad som sker inom oss när vi är rädda eller är i en situation som skapar stress inom oss så att vi får svårarare att prestera.

Utifrån detta har jag, i kombination med väl beprövade metoder, utvecklat strategier, nycklar och redskap för att  vägleda andra till att återta kontrollen över sin situation och uppnå den glädje som samvaron med hästarna verkligen kan ge. 

PRESTATION

Öka din förmåga att prestera i alla situationer Höj din förmåga att vara närvarande och fokusera. 

 

RYTTARRÄDSLA

Samtal och tekniker för dig som har Rädsla som förhindrar dig att ha den relation och upplevelse som du vill ha med din häst. Situationsrelaterad rädsla eller Långvarig svårhanterlig rädsla

 

 DIN SITS/KROPPSBALANSERING

 Lär dig redskapen och teknikerna för att uppnå en balanserad, avspänd och effektiv sits. Har du stelheter, spänningar, obalanser eller dålig kroppskontroll är det svårt att vara följsam och uppnå en effektiv och avspänd ridning.

 

KOMMUNIKATION

 Utveckla din förmåga till kommunikation med din häst Är ditt ledarskap tydligt mot hästen? Förstår din häst vad du vill?


 

 

 


 

Ridning sommaren 2012


Alla nivåer. Erfaren Hipplogutbildad instruktör med specialintresse för ryttarens sits och ryttarens och hästens samverkan

Utveckla din ryttarkänsla, balans och kommunikation och

upplev samhörighet och gemenskap med din vän hästen.

Öka din säkerhet och ditt inre ledarskap i samvaron med hästen.

Förbättra din sits och balans för dressyr och hoppning

 


 


* Privat- eller duo-lektioner på välutbildade hästar med känslighet för

ryttarens signaler. 

 

Privatlektion inkl häst 550 kr/ tim Paketpris 5 ggr 2 500 kr

Duolektion (2 personer) inkl häst 400 kr/ person/tim Paketpris 5 ggr 1900 kr per person

 

 * Sitsanalys – genomgång och förbättring av din sits för dressyr eller hoppning hoppning

Ridning, longering, genomgång av din sits och användning av din kropp, inkl övningar för arbete hemma. 2 tim 950 kr

Enbart longering med sitsträning 30min 300 kr

 


 


 

* Uteritter i underbara Häckeberga-skogen, Genarp 25 min från Malmö.

1 tim ridning Privat inkl häst 550 kr/ tim Paketpris 5 ggr 2 500 kr

2 personer inkl häst 400 kr/ person/tim Paketpris 5 ggr 1900 kr per person

 


 

* Lära dig rida i sommar - paketpriser

10 x 1-tim lektioner. Under 10 lektioner får du under lugna och trygga omständigheter grundläggande kunskap och känsla för att bli ryttare och vara med hästar.

Enstaka lektioner 550 kr/tim inkl häst

10 tim privata lektioner 4 900 kr (490 kr per gång kan delbetalas)

 Ring 070-776 34 68 eller mejla info@horsesforlife.se

Horses for Life Charlotte Almö Kämparps Gård 612, Genarp

 

©Pilates for Life/Horses for Life


Hästen är en oerhört känslig varelse. Den behöver känna sig trygg i samvaron med oss för att kunna vara avspänd i sin kropp och använda den fullt ut utan spänningar. Vi brukar kalla det för att  hästen ska vara lösgjord. Hästen måste vara lösgjord i kroppen för att vi ska kunna bygga upp hästens muskler på rätt sätt. För att vi ska kunna få hästen lösgjord fysiskt måste den först ha rätt mental inställning och känna sig trygg och motiverad. Den måste vara mentalt lösgjord. En spänd häst använder inte sin rörelsemekanik på rätt sätt vilket disponerar för skador efter en tids arbete.

Hur ska vi uppnå mental lösgjordhet hos hästen? För det första behöver hästen  få känna sig trygg med den som hanterar och mentalt förberedas för uppgiften. Denna förberedelse börjar redan när du kommer till stallet. Din egen stress smittar av sig till hästen.  Lugna rörelser tillsammans med lugn andning har positiv inverkan på hästen.

Vi själv måste försöka vara "mentalt lösgjorda". Vi sänder ut massor av signaler hela tiden även om vi inte tycker vi visar det. Hästen känner lätt av aggressivitet, stress och självklart även glädje. Hästen är expert på att lyssna av oss. 

Vi ryttare behöver arbeta med och ta ansvar för vårt eget mående och fysik för att vara en bra ledare för hästen. Vi ska sträva efter att hitta vår balans, både inom oss och i vår ryttarsits.


Pilates-träningens inverkan på ryttaren:


Avspändhet/balans

I Pilates-träningen har vi stort fokus på mental avslappning och andningen. Denna avspänning har du stor användning av i ridningen och hjälper dig att få hästen avspänd. Andningsträningen hjälper dig att slappna av, hitta lugnet inom dig och komma i balans när du hanterar hästen och när du är på hästryggen. 

 

Rörlighet/smidighet

Pilatesträningen mjukar upp ryggraden, ökar cirkulationen i musklerna och rörligheten i alla dina leder. Du blir mjukare och hästen får en behagligare upplevelse av att ha dig på ryggen.


Kroppskontroll/koordination

Kroppskontrollen är en förutsättning för att du ska kunna ge hästen signaler på rätt sätt och även använda oss av mindre hjälper. I pilatesträningen jobbar du hela tiden med långsamma rörelser för att få fullständig kontroll på vår kropp. Koordinationen ökar vilket främjar vår förmåga att samverka med hjälperna.

 

Styrka

Pilates träningen stärker musklerna runt mellandelen. Bålstabiliteten ökar och du får en och följsammare sits och kan vara centrerad runt kroppens mittpunkt. Uppvärmningen-framridningen ska förbereda hästen för arbete. Vi vill då att hästen blir uppvärmd i musklerna, mentalt avslappnad och positivt inställd till arbete. Blir hästen stressad spänns musklerna (hästen förbereder sig för flykt), motståndet ökar och även risken för skador.